Linkuri accesibilitate

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova sînt valabile


Datele CEC arată că până la această oră au votat peste un milion de cetăţeni, adică mai mult de o treime din numărul total al alegătorilor

Prin urmare, a fost depășit pragul minim de validare a scrutinului care este de o treime.

Potrivit datelor preliminare, cel mai activ se votează în raioanele din nordul republicii. La Ocniţa şi Donduşeni, de exemplu, prezenţa la vot e de o treime, deci ca cea la nivel de ţară.

În autonomia găgăuză se atestă cea mai mică rată de participare de aproape 21 la sută.

În raionul Orhei prezența la vot e, la fel, sub media pe ţară, şi e explicată prin prezenţa redusă la urne a alegătorilor din oraşul Orhei, care în ajun au fost îndemnaţi să boicoteze alegerile. Apeluri la boicot s-au făcut auzite şi astăzi la unele secţii de votare din Orhei, a anunţat CEC.

La ora 15.00 secţia de votare din capitala Japoniei şi-a încheiat programul. Aici au votat 25 de cetăţeni moldoveni. Peste ocean, în SUA şi Canada, procesul de votare abia începe către această oră.

CEC spune că alegerile decurg într-o atmosferă calmă. Reprezentanţii Comisiei au spus la amiază că nu se confirmă presupuse încălcări şi abateri semnalate în presă şi pe reţelele sociale.

XS
SM
MD
LG