Linkuri accesibilitate

Hillary Clinton a numit drept „fără precedent” decizia FBI-ului de a deschide o anchetă ce privește pe unul din candidații la președinția americană


Candidata democrată la președinția americană, Hillary Clinton, a declarat că este „fără precedent” decizia FBI-ului de a anunța, cu mai puțin de două săptămâni înainte de alegeri, deschiderea unei anchete care privește pe unul din candidați fără a da informații suplimentare care să clarifice cazul.

Vineri, Biroul Federal de Investigații, FBI a anunțat că a descoperit, în cursul unei anchete separate, noi e-mailuri ale lui Hillary Clinton din perioada când era secretar de stat și a folosit un server privat, încălcând astfel regulile de securitate ale administrație. Ancheta inițială privind acest server privat a fost încheiată în iulie cu concluzia că Hillary Clinton a acționat „nesăbuit” dar nu a comis nici un act penal.

Între timp, CNN și cotidianul New York Times relatează că directorul Biroului Federal de Investigații , James Comey, a acționat împotriva recomandării șefei sale, ministrul justiției, Loretta Lynch, atunci când a anunțat public, vineri, deschiderea unei noi anchete. Se relatează că Lynch i-a spus lui Comey să urmeze practica uzuală de a evita acțiunile care ar putea influența rezultatul alegerilor.Comey este republican, însă până acum a fost considerat neutru politic în exercitarea mandatului.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG