Linkuri accesibilitate

LIVE BLOG Alegeri prezidențiale în Republica Moldova

Circa 1,43 milioane de cetățeni ai Republicii Moldova au votat la scrutinul prezidențial din 30 octombrie 2016, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, după ce, printr-o hotărâre a Curții Constituționale, s-a revenit la votul universal, direct, în locul alegerii șefului statului în parlament.


01:00 31.10.2016

Noi încheiem aici transmisiunea live, dar puteți urmări în continuare actualizarea rezultatelor în regim real. Vă mulțumim că ați fost cu noi!

00:54 31.10.2016

E posibil turul doi

Cele mai recente rezultate preliminare, după procesarea a 97,02% din procesele verbale, arată că Igor Dodon (PSRM) conduce detașat cu 48,99% din sufragii, în timp ce contracandidata sa din - tot mai posibilul - tur doi, Maia Sandu (PAS) a acumulat 37,7%.

Urmează Dumitru Ciubașenko (Partidul Nostru) - 5,94%, Iurie Leancă (PPEM) - 3,16%, Mihai Ghimpu (PL) - 1,82%, Valeriu Ghilețchi (candidat independent) - 1,05% Maia Laguta (candidat independent) - 0,75%, Silvia Radu (candidat independent) - 0,41%, Ana Guțu (Partidul Dreapta) - 0,17%.

00:38 31.10.2016

În SUA și Canada continuă procesul de votare. Jurnaliștii Nata Albot și Andrei Bolocan, stabiliți în Canada, au transmis live de la secția de votare din Montreal.

00:16 31.10.2016

Igor Dodon: „Există încă șanse să câștigăm din primul tur. Victoria noastră este inevitabilă”

Liderul PSRM a ieșit pentru declarații de presă cu mai bine de o oră față de cea anunțată. A început prin a le mulțumi alegătorilor pentru că au ieșit la vot, precum și colegilor din PSRM pentru munca depusă în campanie. „Alegerile au demonstrat clar că liderul PSRM se bucură de susținerea mare a poporului. Există șanse reale să câștigăm din turul întâi”, a declarat Igor Dodon argumentând că încă nu au fost procesate toate procesele verbale, inclusiv din circumscripții unde se votează masiv pentru liderul socialiștilor. „Consider că victoria noastră este inevitabilă, de aceea le sugerez unor oponenți politici: nu vă grăbiți. Totodată, să ne pregătim să finalizăm aceatră campanie în turul doi”, a spus liderul PSRM. El a plecat imediat, fără a răspunde la întrebări, sugerându-le jurnaliștilor să aștepte până mâine.

Încarcă mai mult

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG