Linkuri accesibilitate

Un sistem de apărare antirachetă Patriot va fi adus temporar în noiembrie în România în cadrul unor exerciții comune NATO cu armata americană


Armata americana va muta temporar din Germania in România un sistem de aparare antiracheta Patriot ce urmeaza sa fie folosit in cadrul unui exercitiu NATO ce urmeaza sa se desfasoare la inceputul lui noiembrie, informeaza Reuters, citând declaraţia generalului Timothy McGuire, comandatul general adjunct al fortelor americane din Europa. La exercitiile comune ar urma sa ia parte circa 100 de soldati americani si 100 români. Exercitiile militare fac parte din eforturile NATO de a acoperi lacunele din apararea aeriana a Aliantei, in incercarea de a descuraja ambitiile Rusiei in Europa de Est, a precizat generalul citat si de site-ul Hotnews.ro. Transportul instalatiei se va face pe calea ferată.

Potrivit sursei citate, generalul McGuire a spus şi că seful Statului Major al Armatei americane, Mark Milley, si liderii celor 38 de armate europene s-au pus de acord asupra acestui transportin cursul unei reuniuni desfasurate miercuri la Wiesbaden,în Germania.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG