Linkuri accesibilitate

Moscova spune că nici avioane ruseşti și nici ale guvernului sirian nu au fost cele care au bombardat școala din provincia Idlib


Ministerul rus de externe a anunţat că nici avioane ruseşti și nici ale guvernului sirian nu au fost cele care au bombardat o școală din provincia Idlib, omorând 28 de oameni, dintre care 22 de copii. Declaraţia a fost făcută de purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zaharova. Ea a caracterizat declaraţiile făcute de înalţi reprezentanţi ai ONU in şedinţa Consiliului de Securitate de noaptea trecută drept „minciuni”.

In şedinţa Consiliului de Securitate ONU, directorul UNICEF Anthony Lake a spus că şcoala din satul Haas a fost atacată de nenumărate ori de forţele ruse si siriene. Şeful agenţiei pentru ajutor umanitar al ONU, Stephen O’Brien, a acuzat Rusia si Siria că înfometează populaţia civilă din Alep şi că au transformat oraşul într-o „zona a crimei”. O’Brien a spus că in ultima lună, peste 400 de civili au fost omorâți in Alep, transformând oraşul într-un loc al „unei apocalipse a ororii”.

Anterior si ministerul rus al apărării a afirmat că nici aviația rusă, si nici cea a guvernului sirian nu ar fi întreprins nici un fel de atacuri aeriene în ultimele nouă zile. Potrivit purtătoarei de cuvânt a diplomaţiei ruse, forţele coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite şi care lupta împotriva militanţilor Statului Islamic ar destabiliza situaţia din regiune, iar Moscova ar deţine probe despre sisteme antitanc si sisteme antirachetă de producţie americană care au fost furnizate militanţilor care luptă împotriva guvernului preşedintelui Bashar Al Assad.

XS
SM
MD
LG