Linkuri accesibilitate

Curtea de Apel trebuie să decidă asupra retragerilor de ultim moment din cursa prezidențială


Președinta Comisiei Electorale Centrale , Alina Russu a declarat că retragera unui candidat din cursa electorală ține de „voința concurentului electoral”, care „nu poate fi stabilită de o normă juridică”. Cum însă Codul electoral prevede că un concurent electoral nu se poate retrage printr-o declarație scrisă depusă mai târziu de 7 zile, va fi la latitudinea Curții de Apel Chișinău să accepte sau nu retragera benevolă din cursa prezidențială a unui cadidat după acest termen, a mai explicat Alina Russu pentru realitatea.md

Marian Lupu , candidatul Partidului Democrat în cursa prezidențială a anunțat miercuri că se retrage,cu numai patru zile înainte de vot. Lupu a explicat că a luat această decizie pentru a mări șansele oricărui candidat pro-european în fața socialistiului Igor Dodon, dat favorit clar de toate sondajele de opinia.

Joi este așteptată și o declarație a candidatului PPE, Iurie Leancă. În acest context, Maia Sandu, lidera PAS, rămâne candidata pro-europeană cu cele mai mari șanse în fața lui Igor Dodon.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG