Linkuri accesibilitate

Rusia a anunțat condițiile reluării „pauzelor umanitare” în orașul sirian Alep


Rusia este gata să reia „pauza umanitară” în orașul sirian Alep, dacă organizațiile internaționale vor oferi garanții pentru evacuarea civililor din zonele asediate ale orașului, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului rus al apărării, generalul Igor Konașenkov.

Pe 20 octombrie, Moscova a anunțat o așa-numită „pauză umanitară” în timpul căreia Rusia și Siria s-au angajat să oprească atacurile aeriene asupra localității Alep, controlată parțial de rebeli. Armistițiul a fost prelungit, ulterior, în câteva rânduri, dar, în lipsa garanțiilor de securitate, reprezentanții ONU nu au putut evacua locuitorii pașnici. Potrivit agenției Reuters, cei puțini care au încercat să iasă prin coridoarele umanitare au fost atacați și au făcut cale întoarsă. Pe 23 octombrie, opoziția siriană a declarat că bombardamentele forțelor guvernamentale sprijinite de aviația rusă au fost reluate.

Marți, 25 octombrie, ministerul apărării de la Moscova a declarat că aviația rusă și forțele loiale președintelui Bashar al-Assad respectă în continuare armistițiul de la Alep. Orașul Alep este împărțit în zone ocupate de forțele guvernamentale siriene și cele ale opoziției. Forțele guvernamentale sprijinite de aviația rusă bombardează raioanele controlate de rebeli. Țările occidentale acuză Moscova de masacrarea populației pașnice.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG