Linkuri accesibilitate

Candidata la președinție Maia Sandu a criticat avertismentul primit de la CEC


Candidatul la președinție al forțelor de centru-dreapta pro-europene Maia Sandu a fost avertizată, marți, de Comisia Electorală Centrală, în baza unor contestații din partea concurenților săi Igor Dodon și Maia Laguta. CEC i-a reproșat Maiei Sandu că ar fi implicat persoane din exterior în campania electorală și a sesizat ministerul de externe.

În contestațiile lor, cei doi concurenți au făcut referire la întâlnirile recente ale Maiei Sandu avute la Bruxelles cu președintele Consiliului European Donald Tusk, cancelarul german Angela Merkel, liderul Partidului Popular European Joseph Daul și președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker. Poze de la aceste întâlniri au fost publicate pe contul de Facebook al Partidului Popular European (PPE), cu precizarea că PPE o susține pe Maia Sandu la scrutinul de la 30 octombrie.

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a declarat că CEC a sancționat-o pentru un gest pe care nici măcar nu l-a făcut, transmite portalul Agora. Maia Sandu a comentat decizia CEC în cadrul dezbaterilor electorale de marți seara de la postul public de televiziune Moldova 1. „Am fost sancționată chiar dacă nu eu am publicat aceste poze. Acele instituții nu sunt guvernate de legea moldovenească”, a mai declarat Maia Sandu.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG