Linkuri accesibilitate

Politigraf Electoral - Dragii Candidați


Politigraf Electoral: Dragii Candidați (VIDEO SATIRIC, data primei publicări - 25.10.2016)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:39 0:00

Înainte de alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016, rubrica satirică Politigraf are o ediție specială.

Politigraful Electoral dă peste cap sloganurile și imaginile pe care și le-au construit candidații în campania pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie, arătându-le adevărata față. ​

Îi veți întâlni pe Marian Lupu care se vede demult în fotoliul de președinte și se complace în taină, pe Mihai Ghimpu și Anna Guțu care promit tocmai unirea între două țări, în vreme ce nu se pot uni între ei ca indivizi în numele acestui obiectiv, pe Iurie Leancă, omul de cuvânt care își uită cuvântul peste noapte, pecum și pe ambasadoarea autoproclamată a frumuseții din cursa prezidențială, exclusa între timp Inna Popenco.

Îi mai puteți întâlni pe fostul jurnalist de la Panorama, Dumitru Ciubașenco, încercându-și din nou norocul în politică, de data aceasta sub îndrumarea lui Renato Usatîi, pe Maia Sandu admirându-se în oglinjoara popularității spre regretul nedisimulat al lui Andrei Năstase și, nu în ultimul rând, pe Igor Dodon care spune că este viitorul Moldovei, dar nu precizează cum o să arate viitorul construit de el.

În fine, îi mai vedeți pe Silvia Radu care știe bine ce înseamnă președinția - a fost deja președintă la rețelele electrice, pe activista Maia Laguta, care candidează deși a fost împotriva alegerilor prezidențiale directe și pe Valeriu Ghilețchi, care ocupă pe buletinul de vot cam același loc ca în sondajele de opinie.

Politigraf Electoral - un carusel al promisiunilor mai mult sau mai puțin deșarte și al vanităților atât de omenești.

Editor: Mircea Țicudean

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG