Linkuri accesibilitate

Donald Trump își prezintă programul primelor 100 de zile


Candidatul republican la președinția americană Donald Trump a reafirmat că va ridica un zid la granița cu Mexic pentru a opri imigrația și va renegocia toate acordurile de liber schimb semnate de Statele Unite sau în curs de negociere, cum este cel cu Uniunea Europeană. Sâmbătă noapte, Trump a ținut un discurs electoral în care și-a schițat programul primelor 100 de zile, dacă va câștiga cursa pentru Casa Albă. Republicanul a anunțat că va sista plățile către ONU pentru programe ecologice, fiind convins că amenințarea cu „încălzirea globală”, de exemplu, este o invenție chineză pentru a frâna economia americană.

Trump a anunțat, de asemenea, că se va opune ofertei companiei de telefoniei AT&T de a cumpăra Warner Brother, pentru a evita o prea mare concentrare a mediilor într-o structură „concepută să-l saboteze pe el și pe alegători”. Între timp, AT&T a anunțat oficial că oferă 86 de miliarde de dolari pentru Warner Brother, care are și o serie de posturi de televiziune, între care CNN.

Ultimele sondaje de opinie Reuters/Ipsos indică un avantaj clar pentru candidata democrată Hillary Clinton în intențiile de vot pentru alegerile prezidențiale din 8 noiembrie.

XS
SM
MD
LG