Linkuri accesibilitate

Curs scurt de lumea reală


Prezumtivul hacker rus arestat recent de poliția cehă
Prezumtivul hacker rus arestat recent de poliția cehă

Un hacker e un hoț de computer, adică o persoană extrem de pricepută care sparge rețele, fură informații personale sau de stat și le publică.

De la o vreme hackerii au început să se bage în seamă. Pentru cine nu știe: un hacker e un hoț de computer, adică o persoană extrem de pricepută care sparge rețele, fură informații personale sau de stat și le publică.

Jurnal de corespondent: Traian Ungureanu (Londra)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:39 0:00
Link direct

La început hackerii nu păreau hoți ci haiduci de computer. Adică luau informații și ledădeau publicului pentru a face cunoscute măgării și a-i pedepsi pe vinovați. Țintele erau de găsit, în special, printre politicieni și bancheri. Asta a fost faza romantică.

Mai nou, hackerilor li s-a suit la cap. Glorificați în presă și alintați de public, hackerii au început să emită păreri, comunicate și avertismente globale. Acum cîteva zile, am aflat de la ei că al treilea război mondial e inevitabil. Se poate, dar nu hackerii au cum să înțeleagă așa ceva. Căci, prea adesea, acești copii mari nu înțeleg bine ce înseamnă documentele pe care le fură sau trag din ele concluzii prostești.

Cine trăiește pe computer crede că totul e o bandă desenată. Așadar a se slăbi și a se trăi un pic mai mult în lumea reală.

Previous Next

XS
SM
MD
LG