Linkuri accesibilitate

Premierul Dacian Cioloş şi-a lansat Platforma România 100


Premierul Dacian Cioloş şi-a lansat luni seara Platforma România 100 (România la 100 de ani), pe Facebook, precizând că ea conţine 10 principii „ale unei guvernări pentru cetățeni”, însoţite de un portofoliu de proiecte naţionale care ar trebui continuate sau începute de guvernul viitor, transmite Mediafax.

Amintind că în 2018 România va celebra centenarul Marii Uniri, Dacian Cioloș a spus că statul român are nevoie de „de o reformă profundă”. „Avem nevoie de o reîmprospătare profundă a clasei politice, de principii pe care noi, ca societate, să ni le asumăm dincolo de angajamente politice și cicluri electorale”, a declarat Dacian Cioloș.

Totodată, premierul român a spus că îşi menţine decizia de a nu candida la alegerile parlamentare din decembrie, adăugând că unele partide par să nu fi înţeles că trebuiau să se deschidă spre societate în acest an de guvernare independentă politic care a trecut de la tragedia din clubul Colectiv, an în care au beneficiat de un răgaz. „Am promis că nu voi candida în aceste alegeri şi că nu mă voi implica politic pe durata acestui mandat. Decizia mea rămâne fermă, iar Guvernul pe care îl conduc rămâne unul independent”, a declarat Dacian Cioloș.

Premierul a mai spus că a dorit să arate „că România se poate guverna și altfel - cu onestitate, corectitudine, integritate” și s-a arătat convins că „în România poate exista un alt mod de a administra interesul public, deschis, în dialog cu oamenii, pornind de la ideea că interesul general este mai bine servit de o administrație profesionistă și nu politizată”.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG