Linkuri accesibilitate

Comentatori prognozează o discreditare a afacerilor miliardarului american candidat la prezidențiale.

Donald Trump pare a se afla pe o panta descendenta in campania prezidentiala americana. Ce impact au acuzațiile ce i-au fost aduse asupra afacerilor miliardarului? O relatare de la corespondentul Europei Libere la Washington.

Unul dintre biografii lui Donald Trump, Michael D’Antonio, a spus ca valoarea brandului Trump este in cadere libera, in ultimele doua saptamini, de cind alegatiile impotriva omului de afaceri au inceput sa se adune. D’Antonio a scris cartile Adevarul despre Donald Trump si Niciodata suficient: Donald Trump si cautarea succesului.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:40 0:00
Link direct

El spune ca diverse categorii sociale si in special barbati albi, cu studii liceale sau mai putin vor vota in numar mare pentru candidatul republican, dar aceasta situatie va avea un impact negativ asupra brandului Trump, care vizeaza oameni instariti care-i frecventeaza hotelurile, statiunile, cazinourile si terenurile de golf.

Dupa cum se stie Donald Trump are de facut fata unui sir de acuzații prezumtive că ar fi hartuit sexual femei, care se adauga celor anterioare de rasism, populism si izolationism. Acuzațiile recente de hartuire sexuala, care se dovedesc vatamatoare pentru campania republicanului, au pornit de la o inregistrare facuta, fara stirea omului de afaceri in care acesta, in urma cu un deceniu, facea referiri jignitoare la adresa unor femei, lasind sa se inteleaga ca ar fi si comis acte de agresiune sexuala, ceea ce Donald Trump neaga. Intre timp, un numar de femei il acuza pe acesta ca le-ar fi agresat sexual.

Un impact negativ al acestei situatii asupra afacerilor a fost prognozat si de catre omul de afaceri Marc Cuban, care spune ca acuzațiile vor indeparta multa lume de afacerile lui Trump si le vor discredita.

Problema care se pune este ce va face omul de afaceri in cazul in care, dupa dezbaterea de miercuri, continua sa scada in sondaje. Parte din faima lui Trump tine si de idea ca el este un brand cistigator, or o infringere categorica in alegeri ar putea altera masiv aceasta imagine, construita cu greu de-a lungul unei indelungate cariere in afaceri.

Donald Trump spune din ce in ce mai des ca alegerile ar fi trucate, acuzind in special presa si elitele, ceea ce este o alegatie nedovedita si absurda, dar prinde la sustinatorii sai, care sint de-acum obisnuiti sa gindeasca politica in termeni de conspiratie. O astfel de strategie are un potential destabilizator si periculos pentru tara, dar pina acum, cel putin, astfel de argumente nu par sa-l opreasca pe Donald Trump. Si ramine de vazut daca in cazul unei infringeri va incerca sa traga dupa el si Partidul Republican, a carui conducere o considera vinovata de a nu il fi sprijinit.

XS
SM
MD
LG