Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Parlamentul se va reuni în ședință, având pe agendă, între altele, examinarea unei legi cu privire la prevenirea și combaterea terorismului.

Tot la Parlament, au loc audieri despre implementarea legilor în sectorul justiției.

Expiră timpul acordat de Partidul „Platforma DA” al lui Andrei Năstase liderei PAS, Maia Sandu, să accepte propunerea acestuia de a-l desemna pe el „candidat comun” în alegerile prezidențiale.

La Chișinău va fi inaugurat oficial monumentul monedei naționale moldovenești - „1 Ban”.

Liderii Franței și Germaniei, François Hollande și Angela Merkel urmează să poarte o convorbire telefonică cu președintele ucrainean Petro Poroșenko despre aplicarea acordurilor de la Minsk pentru pace în estul Ucrainei.

La Londra, ministrul de externe Boris Johnson va fi audiat în comitetul de afaceri externe al Parlamentului britanic pentru prima dată de la preluarea funcției, vara aceasta.

La Istanbul, se va afla în vizită ministrul israelian al energiei, Yuval Steinitz, pentru convorbiri cu omologul său Berat Albayrak și pentru a participa la Congresul Energetic Mondial.

Președintele Chinei, Xi Jinping, începe o vizită în Cambodgia, Bangladesh și India.

Este marcată Ziua Internațională pentru Reducerea Dezastrelor Naturale.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG