Linkuri accesibilitate

Cine va fi candidatul la președinție al așa-numitei opoziții anti-oligarhie ?


Candidatul socialiștilor, Igor Dodon, rămâne favorit în alegerile prezidențiale.

Liderul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, a negat știrea că s-ar fi decis ca Maia Sandu, nu el, să participe la alegerile prezidențiale ca un „candidat unic al dreptei”. Pretinsa decizie fusese comunicată reporterilor de vicepreședintele PLDM, Viorel Cibotaru, al cărui partid a promis din vară să sprijine „candidatul unic”.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:44 0:00
Link direct

Partidul Maiei Sandu a refuzat însă să confirme știrea. Iar Năstase, într-o postare pe Facebook, a dezmințit-o, vorbind despre „dezinformare” și „manipulare” în „spațiul mediatic controlat în mare parte de guvernare”. Năstase a mai scris că încă nu a primit răspuns la propunerea lui de marți seară, anume ca Maia Sandu să se retragă în schimbul promisiunii că după alegerile parlamentare va fi ajutată să devină premier. Partidele ambilor candidați au spus că vor reveni cu precizări în zilele următoare.

Miercuri au fost date publicității alte două sondaje de opinie, care arată că liderul socialiștilor, Igor Dodon, rămâne favoritul acestor alegeri prezidențiale.

Potrivit ultimului sondaj al Centrului de Cercetări Sociologice, liderul socialiștilor Igor Dodon ar fi preferatul a 28,5% din electorat. Este urmat de Maia Sandu (15,9%), Marian Lupu (12,5%) și Andrei Năstase (11,9%), relatează portalul Agora.md.

Tot miercuri, compania Intellect Group a publicat un sondaj care arată că pentru Igor Dodon ar vota 33,5% la alegerile prezidențiale, fiind urmat de Marian Lupu (12,7%), Andrei Năstase (12%), Maia Sandu (11,5%) și Iurie Leancă (7%).

XS
SM
MD
LG