Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin este așteptat la Chișinău într-o vizită de două zile, informează IPN, citând ambasada Rusiei la Chişinău. Potrivit ambasadei, vizita lui Dmitri Rogozin a fost coordonată în cadrul unei întrevederii a viceministrului afacerilor externe şi integrării europene, Lilian Darii, cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametştin.

Președintele rus Vladimir Putin se întâlnește cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan la Istanbul, unde are loc Congresul Mondial al Energiei, a informat Kremlinul. Purtătorul de cuvânt al președinției ruse a precizat că Putin va discuta cu Erdogan despre o serie de probleme de interes comun, inclusiv conflictul din Siria, unde cele două țări sprijină pentru moment, tabere diferite.

La Bruxelles are loc reuniunea informală a miniștrilor de finanțe din țările euro.

La Strasbourg este anunțat laureatul Premiului Havel pentru Drepturile Omului, decernat anunal de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei împreună cu Biblioteca „Havel” de la Praga și organizația „Charta 77”. Anul trecut, premiul a revenit avocatei pentru drepturile omului din Rusia, Ludmila Alexeeva.

Este Ziua Internațională împotriva pedepsei capitale și Ziua persoanelor cu disabilități mentale.

XS
SM
MD
LG