Linkuri accesibilitate

În ajunul celei de a doua dezbateri directe a candidaților la președinția Statelor Unite (VIDEO)


Candidatul republican Donald Trump pierde masiv sprijinul liderilor și personalităților din propriul partid, din cauza declarațiilor profund ofensatoare la adresa femeilor făcute de Trump cu zece ani în urmă și care au fost surprinse într-o înregistrare video, publicată vineri de cotidianul „Washington Post”.

Trump și-a cerut între timp scuze, tot într-o înregistrare video, dar se pare că nu a reușit să oprească valul de critici din tabăra republicană. Condolezza Rice, fost secretar de stat al președintelui Geoge W. Bush, a declarat că acum este de ajuns, iar republicanii trebuie să găsească un candidat demn de cea mai înaltă funcție în stat.

Senatorul John McCain, fost candidat prezidențial, și-a retras sprijinul, liderul Camerei Reprezentaților s-a detașat de Trump, guvernatorul republican al statului Utah a declarat că nu-l mai votează, la fel și Arnold Schwarzenegger, fostul guvernator al statului California.

Donald Trump a declarat că nu se retrage din cursă și a atacat familia Clinton pentru scandalurile sexuale din anii '90, o temă care este se așteptat să revină în cursul acestei nopți, când are loc a doua confruntare publică Trump-Clinton, la St. Louis, Missouri. De data aceasta, dezbaterea este deschisă întrebărilor din public, având formatul de town-hall meeting.

Între timp și poziția candidatei democrate Hillary Clinton a fost zdruncinată de publicarea de către Wikileaks a unor mesaje din poșta sa personală, care arată că este mult mai liberală și pro-Wall Street decât a declarat în actuala campanie electorală.

Este vorba de mail-uri în care sunt citate din discursurile ținute în fața lumii financiare, la New York, discursuri private, pe care nu a vrut să le publice. Tabara democrată acuză hackeri ruși că ar încerca, prin atacuri cibernetice repetate, să influențeze alegerile prezidențiale din 8 noiembrie în favoarea candidatului republican, cunoscut între altele pentru declarațiile admirative despre președintele rus Vladimir Putin.

Se speculează, de asemenea, că Trump ar avea și afaceri importante în Rusia.

XS
SM
MD
LG