Linkuri accesibilitate

John Kerry la Bruxelles: unitatea transatlantică însemnă nu numai securitate, dar și valori comune


Secretarul de stata american John Kerry a reamintit, într-o intervenție la „Fondul Marshall” din Bruxelles, că unitatea transatlantică însemnă nu numai securitate, dar și valori comune. „Împreună putem combate corupția”, a spus Kerry, „prin faptul că putem impune transparență în finanțele internaționale, o mai bună guvernare în sectorul privat, putem folosi tribunalele pentru a recupera bunuri furate și pentru a-i trimite în spatele gratiilor pe cei vinovați”.

Kerry a pledat, totodată, pentru o mai mare independență energetică a Europei de Est și centrale față de Rusia: „În ultimii patru ani am reușit să ajutăm Ucraina, Moldova, țările baltice și țările din sudul Europei să-și diversifice sursele de energie, acum trebuie să ne concentrăm asupra Europei centrale”, a declarat Kerry la „Fondul Marshall” de la Bruxelles.

Secretarul de stat american, John Kerry, a calificat drept „iresponsabilă” și „total greșită” opțiunea Rusiei de a-l sprijini pe liderul sirian Bashar al-Assad, „un om bănuit că este responsabil de torturarea a peste 10 mii de oameni, un om care și-a ucis concetățeni”. Vorbind la Bruxelles, la „Fondul Marshall”, Kerry a asigurat că Statele Unite nu au renunțat la ideea de a „aduce pacea în Siria”, deși, luni, 3 octombrie, au anunțat încetarea cooperării cu Rusia în vederea soluționării crizei siriene.

XS
SM
MD
LG