Linkuri accesibilitate

Andrei Năstase neagă că ar fi angajat o firmă de lobby pentru promovarea rezoluției introduse în Congresul Statelor Unite săptămâna trecută


Andrian Candu a spus că rezoluția vehiculată în Congres în care este vizat personal ar fi opera unei firme de lobby angajată de Năstase.

Liderul partidului Platforma DA, Andrei Năstase, neagă că ar fi angajat o firmă de lobby pentru promovarea rezoluției introduse în Congresul Statelor Unite săptămâna trecută, în care se cere o anchetă americană în privința furtului bancar moldovean și spălării de bani prin băncile moldovene.

„Nu am angajat pe nimeni să facă un lucru elementar și anume să apropie găsirea miliardului”, a afirmat Năstase într-un interviu pentru radio Europa Liberă.

Năstase mai spune că în Statele Unite s-ar face deja o anchetă, și că el personal ar fi depusă mărturii în fața unor „agenți federali”, fără însă să precizeze ai cărei instituții sunt „agenții”, și fără să prezinte alte dovezi.

Mai devreme, spicherul Andrian Candu a spus tot într-un interviu pentru radio Europa Liberă că rezoluția vehiculată în Congres în care este vizat personal ar fi opera unei firme de lobby angajată de Andrei Năstase.

Candu a recunoscut că și propriul său Partid Democrat a angajat la Washington o firmă de lobby, dar nu cu scopul de a-l contracara pe Năstase, ci pentru a menține Republica Moldova în atenția conducerii Statelor Unite.

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG