Linkuri accesibilitate

O piaţă din centrul urbei nu poate fi bodega tuturor.

Mutaţi show-urile din PMAN!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:13 0:00
Link direct

Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău a devenit de multă vreme un loc preferat pentru organizatorii diferitor show-uri şi petreceri. Aici au loc concerte zgomotoase care adună mii de tineri însufleţiţi, aici se adună mereu oamenii cărora le plac vinul şi berea, cei care îşi fac burta bute şi gura pîlnie, aici vin să-şi înceapă cursa motocicletele huruitoare, aici se fac parade militare. PMAN e bună la suflet şi îi adăposteşte pe toţi. Dar asta nu e prea bine, cred.

În primul rînd, organizarea unui show în PMAN dă peste cap deseori traficul în oraş. Şi ambuteiajele devin mai mari, şi strada Ştefan cel Mare e închisă, şi nu mai poţi să ajungi la destinaţie la fel de repede ca anterior. În al doilea rînd, după show-urile din PMAN rămîn pe străzi de obicei mormane de gunoaie, sticle de bere şi de votcă, chiştoace şi ambalaje, flegme şi resturi de mîncare. Cineva deci se distrează bădărăneşte, iar altcineva apoi adună gunoaiele aruncate de indivizii iresponsabili. Nu mi se pare normal, nu cred că e OK asta. În al treilea rînd, melodiile şi urletele puternice îi deranjează pe cetăţenii care locuiesc în preajmă. Iar petrecerile zgomotoase se termină de multe ori după miezul nopţii.

E timpul să se găsească un alt loc pentru show-uri. Ar fi bine să fie un loc undeva la o margine de oraş, departe de blocurile de locuinţe şi de străzile principale. Acolo să se distreze oamenii cît vor şi cum vor. Şi n-ar strica să-şi ducă acasă şi resturile de mîncare, şi sticlele de bere. O piaţă din centrul urbei nu poate fi bodega tuturor.

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG