Linkuri accesibilitate

Secretarul de stat John Kerry a declarat că SUA sunt pe punctul de a suspenda convorbirile cu Rusia legate de un acord de încetare a focului în Siria


Secretarul de stat american John Kerry a declarat că Statele Unite sunt pe punctul de a suspenda convorbirile cu Rusia legate de un acord de încetare a focului în Siria, pentru că bombardarea localitatii Alep de catre avioanele rusesti si ale regimului sirian continuă.

Rusia a calificat drept cel puțin ciudată declarația de miercuri a Departamentului de stat american, care avertiza că Statele Unite ar putea pune capăt oricărei cooperări cu Rusia în Siria, dacă Moscova continuă să sprijine ofensiva trupelor siriene la Alep. Intr-o convorbire telefonica, ieri, presedintele Barack Obama si cancelara Germaniei Angela Merkel au condamnat drept „barbare” atacurile continue asupra localitatii Alep, unde se afla sute de mii de civili, majoritatea copii. Doua dintre cele mai mari spitale din localitate au fost bombardate ieri, in ceea ce secretarul general al ONU, Ban Ki Moon a numit „o crima de război”.

Departamentul de stat american a confirmat că ieri a avut loc si o convorbire telefonica intre John Kerry si şeful diplomatiei Rusiei, Serghei Lavrov şi ca Washingtonul a fost „foarte serios” cind a vorbit despre posibilitatea suspendarii convorbirilor cu Rusia. Intr-o conferinta ieri la Washington, John Kerry a vorbit si el despre actualele bombardamente asupra localitatii Alep ca despre posibile crime de razboi.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG