Linkuri accesibilitate

Ministrul justiției Vladimir Cebotari a respins drept inițiativa „unor persoane care s-au lăsat dezinformate” rezoluția celor doi congresmeni americani privind „furtul miliardului”


Ministrul justiției Vladimir Cebotari a respins drept inițiativa „unor persoane care s-au lăsat dezinformate” rezoluția înaintată de doi membri ai Camerei Reprezentanților din Congresul american, în care se cere anchetarea așa-numitului „furt al miliardului” din sistemul bancar al Republicii Moldova, ținând cont și de faptul că mare parte din bani proveneau de la FMI, se afirmă în rezoluție.

În rezoluția înaintată pe 27 septembrie de congresmenii Randy K. Weber (Texas) și Trent Franks (Arizona) sunt numite și persoane care are trebui investigate pentru o posibilă participare la delapidarea băncilor, între care ministrul justiției. Cebotari a replicat, în interviul pentru Europa Liberă, că „este foarte evident că, în perioada la care se face referire că s-a comis jaful din bănci sau acea pierdere masivă din bănci, nu am avut nicio tangență cu sectorul bancar sau cu activități pe piața financiară”.

În opinia lui Cebotari, rezoluția este o „glumă” care însă ar putea fi exploatată „în scopul influențării și manipulării cu opinia publică” în perioada campaniei electorale.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG