Linkuri accesibilitate

Avionul MH17 a fost doborât de o rachetă, lansată din estul separatist al Ucrainei


Instalație de rachete Buk
Instalație de rachete Buk

Comisia internațională care investighează doborîrea avionului malaiezian de pasageri în 2104, în estul Ucrainei, a ajuns la concluzia că avionul a fost lovit de o rachetă de tip BUK, lansată din regiunea controlată de separatiștii, sprijiniți de Rusia.

Vorbind miercuri, șeful comisiei internaționale, Fred Westerbeke, procurorul șef olandez, a precizat că în baza dovezilor existente, aceasta este singura explicație a accidentului. Comisia, a continuat Westerbeke, nu poate da publicității toate informațiile pe care le are în acest moment, pentru a nu periclita ancheta penală în curs.

Avionul malaezian de pasageri, cu 298 de persoane la bord, a fost doborât în estul Ucrainei pe 17 iulie, 2014. Nimeni nu a supraviețuit.

Rusia neagă faptul că ar fi dat separatiștior astfel de sisteme de rachete și implicit orice amestec în doborîrea avionului malaezian de pasageri. Până acum, nu a reacționat însă oficial la raportul dat miercuri pulicității. Pe de altă parte, un reprezentant al separatiștilor din regiunea Donețk a declarat agenției Interfax că forțele sale nu au avut nici odată un astfel de sistem de rachete, așa că nu puteau doboră aparatul malaezian.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG