Linkuri accesibilitate

Deputații socialiști au depus o moţiune de cenzură împotriva guvernului Filip, care a transformat datoria față de BNM în datorie publică


Partidul Socialiștilor a depus în Parlament o moţiune de cenzură împotriva guvernului Filip, care luni a adoptat, prin asumarea răspunderii, un pachet de 7 legi, inclusiv cea prin care datoria față de Banca Națională se transformă în datorie de stat. Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a declarat că moțiunea a fost semnată de 37 de deputaţi din fracţiunile PSRM, PLDM şi PCRM, transmite IPN.

Marți, guvernul a convocat o ședință de urgență a Parlamentului pentru a prezenta pachetul de legi. Iar premierul Pavel Filip a reafirmat că legile au fost adoptate în grabă pentru ca R. Moldova să aibă o șansă ca FMI să aprobe încă în octombrie un nou acord de colaborare. Fără acesta, Moldova pierde ajutoarele externe, începând cu sprijinul structural promis de Uniunea Europeană. Aflat luni la Chișinău, comisarul european pentru vecinătate, Johannes Hahn a confirmat că reluarea ajutorului european depinde de încheierea unui acord cu Fondul Monetar International.

XS
SM
MD
LG