Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Principalele evenimente ale zilei.

La Chișinău vor avea loc dezbateri publice pe tema alegerilor prezidențiale, cu titlul: „Trăsăturile specifice ale prezidențialelor-2016: viziunea pretendenților și candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova”.

Își continuă vizita în Moldova reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE din partea Germaniei pentru procesul de reglementare transnistreană, Cord Meier-Klodt.

La Palatul Republicii se încheie Forumul final „Apă pentru Sănătate” organizat de Asociaţia Obştească Solidaritate Europeană pentru Apă în Moldova” (SEAM).

Începând de astăzi, pe parcursul a două săptămâni, pe tot teritoriul Republicii Moldova vor fi organizate acţiuni şi activităţi educaţionale cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului, care au menirea să transmită tinerei generaţii cunoştinţe noi şi să creeze legături de apartenenţă la propria comunitate şi identitate culturală.

Din agenda internațională a zilei două știri economice: reprezentanții Rusiei se întâlnesc la Alger cu oficialii organizației țărilor exportatoare de petrol, OPEC, iar muncitorii companiei producătoare de automobile sud-coreene Hyundai intră în grevă la uzinele din Ulsan de astăzi până vineri, cu revendicări salariale.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG