Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul Anticroupție.md


Invitata de azi e Anastasia Nani

„Reporterii portalului Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice au căutat să afle de la mai mulți procurori și judecători cum comentează faptul că numele lor apar într-o listă a persoanelor care ar fi primit „onorarii” ilegale de zeci și chiar sute de mii de dolari pentru soluțiile aplicate în diferite dosare care l-ar fi interesat pe Vlad Plahotniuc. Toți cei cu care am stat de vorbă au negat informația publicată recent blogul „Offshoreplaha”.

Tot de pe Anticoruptie.md aflați ce răspunsuri a oferit candidatul la alegerile prezidențiale Iurie Leancă la întrebările adresate de jurnaliștii de investigație, în cadrul unui club de presă organizat de Centrul de Investigații Jurnalistice. Politicianul a oferit comentarii privind mai multe subiecte de actualitate cum ar fi fraudele bancare, declarațiile Maiei Sandu privind rugămintea de a nu-l critica pe Vlad Plahotniuc, dar și despre soluțiile pe care le oferă pentru un sistem judecătoresc onest.

La rubrica „Investigații” vă invităm să citiți mai multe anchete realizate de jurnaliștii Centrului. Una dintre cele mai recente vizează un amplu proiect al Universității de Stat din Moldova și compania de construcții Lagmar-Impex SRL care au demarat o amplă investiție pentru dezvoltarea infrastructurii instituției de învățământ. Potrivit proiectului, firma s-a angajat să renoveze mai multe cămine studențești precum și un bloc de studii. În schimb, USM a cedat două terenuri în inima Capitalei. Aici, compania a ridicat un imens ansamblu rezidențial unde vinde apartamente, prețul cărora pornește de la 444 de euro pentru metru pătrat. Acum un an, „afacerea” a ajuns în vizorul procurorilor și ofițerilor Anticorupție.

Mai mult detalii aflați accesând portalul nostru.”

XS
SM
MD
LG