Linkuri accesibilitate

Populația de elefanți africani a scăzut drastic în ultimii ani din cauza braconajului


Populația de elefanți africani a scăzut cu aproximativ 20% între 2006 și 2015 din cauza braconajului cu fildeș, a anunțat duminică într-un raport Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN). Organizația cu sediul în Elveția spune că a numărat cam 415.000 de elefanți în Africa, față de 500.000 în 2006. Una din țările cele mai afectate de braconaj a fost Tanzania, ale cărei venituri depind mult de turiștii veniți să vadă animale sălbatice, și unde numărul elefanților a scăzut în zece ani cu 60%. Experții spun că cererea de fildeș este în creștere mai ales datorită economiilor în expansiune ale Asiei, unde fildeșul este un material folosit pe scară largă în scopuri ornamentale. IUCN a mai constatat însă că în țările din sudul Africii ca Namibia, Zimbabwe și Africa de Sud populația de elefanți a crescut.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG