Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei

Parlamentul se întrunește în această după amiază în prima sa ședință plenară de după vacanța de vară, având între altele pe agendă confirmarea a doi viceguvernatori noi ai Băncii Naționale.

Ședința plenară a deputaților va fi precedată de o reuniune a Consiliului Parlamentar pentru Integrare Europeană.

La Judecătoria Buiucani are loc o nouă ședință de judecată în cazul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon.

La Ministerul Mediului, are loc ședința unei celule de criză care examinează sursele mirosului neplăcut din Chișinău precum și poluarea râului Bâc.

Din actualitatea internațională:

La New York, continuă cea de-a 71-a Adunare Generală a ONU. Astăzi, va rosti un discurs și premierul moldovean Pavel Filip.

Președintele rus Vladimir Putin se va întâlni la Moscova cu liderii partidelor învingătoare la alegerile parlamentare de duminică, pe care le-a câștigat detașat din nou partidul sprijinit de el, Rusia Unită.

La Moscova are loc un Forum Financiar internațional.

Ministrul francez al apărării Jean-Yves Le Drian se află în vizită la New Delhi, urmând să semneze un acord amânat de mult timp prin care India ar cumpăra 36 de avioane de luptă franceze.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG