Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente ale zilei.

Unul din subiectele de pe agenda de joi a Adunrii generale ONU este criza din Siria, după ce miercuri seara tîrziu subiectula fost discutat în Consiliul de securitate ONU împreună cu punerea în suspensie a armistițiului negociat la începutul lui septembrie de Rusia și Statele Unite, după ce unconvoi cu ajutoare umanitare a fost ținta unui bombardament în 19 septembrie. Națiunile Unite au anunțat că sînt pregătite să reia ajutoarele umanitare pentru orașele asediate din Siria, între altele și Alep Alep.

Comisia bipartizană Helsinki pentru Securitate și Cooperare din Congresul american organizează joi după amiază o audiere cu titlul„Moldova , un moment decisiv”. Se va discuta despre perspectivele alegerilor prezidențiale din 30 octombrie, dar și despre „eforturile susținute ale Rusiei de a menține Republica Moldova în zona sa de influență și de a lovi la temeliile democrației din Moldova” se arată într-un comunicat de presă. La dezbateri vor participa ambasadorul William Hill și Matthew Rojanski, director al Institului Kennan din cadrul Centrului Woodrow Wilson.

La Chișinău, agenția IPN continuă dezbaterile publice în pregătirea alegerilor prezidențiale din 30 octombrie. Sub titlul „Ce fel de preşedinte caută societatea? De care societate are nevoie preşedintele?” IPN ainvitat miercuri reprezentanții partidelor parlamentare iar joi este rândul partidelor extraparlamentare.

Grupul de iniţiativă pentru susţinerea candidatului Partidului Politic Partidul Nostru la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Dumitru Ciubaşenco, depune la Comisia Electorală Centrală listele de subscripţie cu semnăturile colectate. Dacă un minim de 15.000 de semnături sunt validate, Ciubașenco devine al șaselea candidat oficial. Strângerea semnăturilor se încheie pe 29 septembrie.

XS
SM
MD
LG