Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


In Moldova comisiile parlamentare se vor întruni astăzi in şedinţe, ca si biroul permanent al Parlamentului.

Despre alegerile prezidenţiale de la 30 octombrie se va vorbi astăzi la Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului CredO ca si la Agenţia de presa IPN si Radio Moldova.

Preşedintele Nicolae Timofti va avea convorbiri cu preşedintele parlamentului Ungariei, Lasylo Kover.

Un pluton de militari din batalionul pentru menţinerea păcii se află in România, la Tulcea, la poligonul de la Babadag, unde au loc instructaje de pregătire in cadrul modulului „Platinum Lynx 16.5”.

Și 30 de copii orfani moldoveni îşi fac vacanta in Turcia, in localitatea Marmaris, anunţă agenţia Moldpres.

Pe plan internaţional continua Adunarea generala ONU, după ce ieri preşedintele Statelor Unite, Barack Obama s-a adresat reuniunii. A fost ultimul sau discurs la ONU înainte de încheierea mandatului său de preşedinte american.

Lucrările Adunării generale ONU vor continua până pe 26 septembrie. Delegaţia Moldovei la ONU este condusa de premierul Pavel Filip.

Tot la New York, in marginea Adunării Generale are loc o reuniune a aşa numitului Quartet pentru Orientul Mijlociu – la care iau parte ministrul de externe al Statelor Unite, John Kerry, si al Rusiei, Serghei Lavrov.

Tot la New York si tot în marginea Adunării generale ONU secretarul general al ONU Ban Ki Moon i-a invitat pe toţi şefii de state si de guverne prezenţi la ONU sa participe la conferita pe tema schimbărilor climatice si să ratifice sau să aprobe documentele de la Paris. Ele au fost până acum semnate de 175 de tari care se angajează să diminueze gazele de seră, dar ratificate numai de 19.

XS
SM
MD
LG