Linkuri accesibilitate

Senatul de la București a criticat afirmațiile ambasadorului american la Chișinău, James Pettit, despre unirea R.Moldova cu România


Într-o declarație adoptată astăzi, Senatul României a criticat afirmațiile recente ale ambasadorului american la Chișinău, James Pettit, despre unirea Republicii Moldova cu România.

Spusele ambasadorului „au fost primite cu surprindere, îngrijorare și o mare doză de insatisfacție de opinia publică din România”', se spune în declarația Senatului de la București. Dar se precizează că nu este afectat nici „parteneriatul strategic al României cu SUA”, nici politica României pentru un viitor comun cu Republica Moldova în Uniunea Europeană.

Vorbind cu ocazia împlinirii a 25 de ani de independență a Republicii Moldova, ambasadorul american la Chișinău a spus că unirea Moldovei cu România nu i se pare o alegere practică și nu ar rezolva neapărat problemele Moldovei.

În urma unui val de critici al unioniștilor de pe ambele maluri ale Prutului, ambasadorul Pettit a mai spus că, în chestiunea unirii, în Republica Moldova „există o diversitate de opinii care trebuie respectată și discutată într-o manieră constructivă”.

XS
SM
MD
LG