Linkuri accesibilitate

Asăzi în Moldova și în lume


Principalele evenimente ale zilei.

La Chișinău, are loc ședința Comisiei Electorale Centrale în pregătirile de alegerile prezidențiale din 30 octombrie.

Un grup de ONG-uri va da publicității un raport de monitorizare final despre realizarea reformelor prioritare anunțate de guvern pentru implementarea Acordului de Asociere al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

Premierul Pavel Filip și ministrul de externe Andrei Galbur călătoresc la Bișkek, în Kârgâzstan, pentru a participa la un summit al CSI.

La Bratislava, începe un summit al Uniunii Europene, având pe agendă viitorul forului comunitar fără Marea Britanie.

La Kiev, are loc o nouă conferință anuală pe teme de securitate cu genericul Strategia Europeană Yalta.

La Montreal, are loc o conferință globală despre combaterea maladiei SIDA, tuberculozei și malariei, găzduită de premierul canadian Justin Trudeau.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG