Linkuri accesibilitate

Un prin Raport al Misiunii de Observare Promo-Lex sezizează nereguli în campania electorală


Asociația Promo-Lex a constatat că unele grupuri de iniţiativă utilizează resurse administrative pentru a strânge semnăturile de susținere a candidaților la alegerile prezidențiale din 30 octombrie. Potrivit Raportului dat publicității astăzi de Misiunea Promo-Lex de Observare, citat de IPN, s-au constatat și cazuri de colectare a semnăturilor de către persoane neautorizate, şi cazuri în care nu sunt precizate cheltuielilor reale făcute pentru colectarea semnăturilor.

Observatorii au sesizat cazuri ce pot fi calificate drept utilizare a resurselor administrative în procesul de colectare a semnăturilor în favoarea a patru candidaţi desemnaţi: Marian Lupu, Mihai Ghimpu (PL), Iurie Leancă (PPEM) şi Igor Dodon (PSRM). Astfel, grupul de iniţiativă al candidatului Marian Lupu a colectat semnături în 311 localităţi conduse de primari ai PDM, ceea ce constituie circa 75,12% din totalul celor 414 localităţi în care au fost colectate semnături. În cel puţin două cazuri, colectarea semnăturilor în susţinerea lui Marian Lupu s-a desfăşurat în incinta autorităţilor şi instituţiilor publice, la primărie, şcoală, grădiniţă.

Misiunea de observare Promo-LEX are 42 observatori pe termen lung, care vor monitoriza procesul electoral în toate circumscripţiile electorale din Republica Moldova în perioada 31 august-30 noiembrie, precizează IPN.

Previous Next

XS
SM
MD
LG