Linkuri accesibilitate

Frank Walter Steinmeier: guvernul de la Kiev e de acord să respecte noua înţelegere de încetare a focului în estul Ucrainei


Ukraine -- German Foreign Minister Frank-Walter Șeful diplomației germane vorbind la conferința de presă comună cu omologii săi ucrainean și francez, Kiev, 14 septembrie 2016

Ministrul german de externe Frank Walter Steinmeier a anunțat ca guvernul de la Kiev e de acord să respecte noua înţelegere de încetare a focului în estul Ucrainei.

Steinmeier a anunțat miercuri în capitala ucraineană la o conferință de presă comună cu omologii săi francez și ucrainean, după convorbirile cu președintele Petro Poroşenko.

Înţelegerea a intrat în vigoare miercuri și va dura cel puțin o săptămână. Marț.i liderii separatiștilor pro-ruşi din Luhansk și Doneţk declaraseră un armistiţiu unilateral.

Ministrul francez de externe Jean Marc Ayrault a cerut liderilor de la Kiev să respecte întocmai acordul de încetare a focului convenit la Minsk în februarie 2015, adăugînd că nu există nici un plan alternativ pentru a pune capat conflictului armat din estul Ucrainei.

Acordul de la Minsk prevede ca guvernul ucrainean să acorde o autonomie parţială regiunilor separatiste, şi să organizeze alegeri în aceste regiuni.

Ministrul ucrainean de externe Pavlo Kimkin a afirmat că e nevoie de și de o înțelegere asupra pașilor necesari pentru a se ajunge la pace, și asupra garanțiilor care trebuie obținute în aceste sens.

XS
SM
MD
LG