Linkuri accesibilitate

O singură reprezentantă a opoziției din Belarus va intra în noul Parlament de la Minsk


Președintele Alexander Lukașenko votînd duminică în alegerile parlamentare

Parlamentul rămâne dominat de suporterii președintelui Aliaksandr Lukașenka.

Cel puțin o reprezentantă a opoziției a câștigat un loc în Parlamentul din Republica Belarus în urma alegerilor parlamentare de duminică.

Candidata Partidului Civic Unit, Anna Konopatskaia, devine în felul acesta prima politiciană de opoziție care intră în Parlamentul de la Minsk în ultimii 20 de ani.

Comisia Electorală Centrală a mai spus că un alt loc din cele 110 ale Parlamentului belarus a revenit unei candidate independente, Elena Anisim.

Cu toate acestea, Parlamentul rămâne dominat de suporterii președintelui Aliaksandr Lukașenka. La alegeri au participat 521 de candidați, inclusiv aproximativ 175 de reprezentanți ai opoziției, dar mulți dintre ei au denunțat scrutinul ca pe o farsă.

Niciodată de la începutul anilor 1990, alegerile din Belarus nu au fost considerate libere și corecte. Scrutinul de duminică a fost monitorizat de aproximativ 400 de observatori ai OSCE.

Șefa CEC, Lidia Iermoșina, a spus că alegerile sunt valabile în toate cele 110 circumscripții, iar prezența la urne a fost de 74.32 procente.

XS
SM
MD
LG