Linkuri accesibilitate

Barack Obama: „Teroriștii nu vor putea niciodată să învingă Statele Unite” (VIDEO)


Barack Obama: „Teroriștii nu vor putea niciodată să învingă Statele Unite”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:35 0:00

Președintele Statelor Unite a declarat ziua de duminică 11 septembrie 2016 Ziua Patrioților și Zi Națională de Serviciu și Rememorare.

Într-o postare pe blogul Casei Albe se spune că președintele Statelor Unite a marcat în obișnuita sa apariție televizată săptămânală cei 15 ani care au trecut de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001.

Șeful administrației americane a adus un omagiu victimelor, supraviețuitorilor, salvatorilor și celor care și-au servit patria, uneori cu prețul vieții lor.

Președintele a spus că deși multe s-au schimbat în ultimii 15 ani, miezul valorilor care îi definesc pe americani a rămas același:

„Noi americanii sîntem optimiști, nu vom ceda niciodată în fața fricii, și vom avea totdeauna grijă unii de alții. Puterea noastră stă în diversitatea noastră, în sprijinirea tuturor talentelor, și în tratarea egală a tuturor, indiferent de rasă, gen, etnie, sau credință.”

Galerie foto: amintirea atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001...

Obama a spus că aceste lucruri sînt parte din măreția Americii, și dacă americanii respectă aceste valori, atunci ei vor duce mai departe moștenirea celor pierduți, și-și vor menține țara puternică și liberă.

„Teroriștii nu vor putea niciodată să învingă Statele Unite. Singura lor speranță e să ne terorizeze pentru a schimba ceea ce sîntem și felul nostru de viață. De asta noi americanii nu vom ceda niciodată în fața fricii. Și de asta în acest sfîrșit de săptămână rememorăm adevăratul spirit al lui 11 septembrie. Sîntem în continuare America eroilor care au stat în calea răului, a oamenilor obișnuiți care i-au pus la pămînt pe pirații aerului, a familiilor care au transformat durerea în speranță. Sîntem în continuare America în care oamenii au grijă unii de alții, legați de credința comună că eu sînt cel care are grijă de fratele meu, că eu sînt cel care are grijă de sora mea.”

Barack Obama a declarat ziua de duminică 11 septembrie 2016 Ziua Patrioților și Zi Națională de Serviciu și Rememorare, încurajîndu-i pe americani să se pună în serviciul comunităților din care fac parte pentru a-i onora pe cei pe care națiunea i-a pierdut.

Liderul american i-a invitat pe concetățenii săi să celebreze această zi cu fapte care întruchipează valorile ce definesc poporul american, și să acceseze www.Serve.gov pentru a găsi modalități de a se pune în serviciul comunităților în care trăiesc.

XS
SM
MD
LG