Linkuri accesibilitate

Lazăr Comănescu: România a ajuns să sfătuiască Uniunea Europeană și Statele Unite când se iau decizii legate de R. Moldova


Ministrul de externe român Lazăr Comănescu spune că România a ajuns să sfătuiască Uniunea Europeană și Statele Unite când se iau decizii legate de Republica Moldova.

„Suntem consultați, credeți-mă!”, a insistat Comănescu într-un interviu publicat pe Realitatea.md.

Vorbind despre decretul lui Evgheni Șevciuc legat de referendumul transnistrean de acum zece ani, privind integrarea regiunii cu Federația Rusă, Comănescu a spus că știrea trebuie plasată în context electoral.

Pe aceeași temă, el a spus că un rol în următoarele evoluții de la Tiraspol l-ar putea juca interesul unor cercuri de afaceri din stânga Nistrului de a beneficia de pe urma Acordului de Asociere la UE a Republicii Moldova.

Comentând recentele declarații controversate ale ambasadorului american la Chișinău, James D. Pettit, Lazăr Comănescu a spus că Statele Unite cooperează activ, inclusiv cu România, pentru integrarea europeană a Moldovei, dar a adăugat că este bine ca ambasadorii și toată lumea să cunoască istoria.

XS
SM
MD
LG