Linkuri accesibilitate

Donald Trump: este improbabil ca Rusia să încerce să influențeze scrutinul american


Afirmația a fost făcută pentru un post de televiziune despre care se spune că Trump nu știa că e finanțat de Kremlin

Candidatul republican la președinția Statelor Unite, Donald Trump, a dat un interviu unui post de televiziune finanțat de Kremlin în care a spus că este improbabil ca Rusia să încerce să influențeze scrutinul american.

Trump, care a fost criticat de ambele mari partide americane pentru laudele la adresa președintelui rus Vladimir Putin, a fost intervievat de Larry King, un veteran al jurnalisticii americane, care are o emisiune în fiecare joi la „RT America”, partenerul din Statele Unite al unei rețele rusești numită la origini Russia Today.

Potrivit Associated Press, o purtătoare de cuvânt a lui Trump a sugerat că el nu știa când a dat interviul că postul respectiv are legături cu rețeaua TV rusească. Când King l-a rugat să comenteze informațiile că instituții de stat americane investighează posibila implicarea Rusiei în campania americană prin atacuri cibernetice, Trump s-a declarat sceptic.

„Dl. Trump a înregistrat un scurt interviu pentru Larry King pe podcast, ca o favoare făcută lui King”, a spus Hope Kicks. „Ce face Larry King cu conținutul interviurilor e problema lui”.

Când King l-a rugat pe Trump în interviu să comenteze informațiile că instituții americane investighează posibila implicare a Rusiei în campania americană prin atacuri cibernetice, Trump s-a declarat „sceptic”. „Cred că asta au inventat-o democrații”, a spus Trump, adăugând: „Sper ca dacă (rușii) fac ceva pe ascuns, cineva o să-i dea de gol, că să nu mai facă, pentru că n-ar fi deloc potrivit”.

Cîteva agenții private de securitate cibernetică au dat vina pe serviciile de informații rusești pentru penetrarea unor computere ale Partidului Democratic, inclusiv ale comitetului de organizare a campaniei electorale din partea democraților din Camera Reprezentanților.

XS
SM
MD
LG