Linkuri accesibilitate

Grupul operativ de trupe ruse și respingerea unui atac „terorist” împotriva unui post de pacificatori


La postul de pacificatori de la Cocieri
La postul de pacificatori de la Cocieri

Aplicațiile militarilor ruși în Transnistria continuă, în pofida protestelor autorităților de la Chişinău.

Grupul operativ de trupe ruse (GOTR) dislocat în regiunea transnistreană separatistă a Republicii Moldova a desfășurat noi aplicații militare pe malul stâng al Nistrului. Presa transnistreană scrie că de data aceasta militarii ruși au exersat „respingerea atacului teroriștilor asupra unui post de pacificatori”.

Serviciul de presă al districtului militar vestic al armatei ruse anunță că la aplicații au participat 150 de militari, 10 unități de tehnică, și au fost consumate 3500 de obuze.

Potrivit scenariului exersat de militarii ruși, „adversarul” a provocat intenționat un accident în apropiere de postul de pacificatori pentru a sustrage atenția militarilor. Militarii ruși ar fi mers să ofere primul ajutor, timp în care „teroriștii” au

Posturi de pacificare există doar la frontiera administrativă dintre R. Moldova și regiunea sa estică, ceea ce înseamnă că „teroriștii” imaginari ar fi trebuit să vine de pe teritoriul controlat de Chişinău....

deschis focul asupra postului de pacificatori din mai multe tipuri de arme, pentru a crea un coridor de transportare în Zona de securitate a munițiilor, armamentului și pentru pătrunderea unor trupe militare ilegale.

Potrivit legendei, militarii ruși ar fi trecut la apărare, au chemat ajutor și au respins atacul. „După ce suplimentarea forțelor cu trupe care au venit în ajutor, inamicul imaginar a fost blocat și apoi distrus”, se mai spune în comunicatul emis de armata rusă.

De menționat că posturi de pacificare există doar la frontiera administrativă dintre Republica Moldova și regiunea sa estică, ceea ce înseamnă că „teroriștii” imaginari ar fi trebuit să vine de pe teritoriul controlat de Chişinău.

Aplicațiile au loc în pofida protestelor repetate ale autorităților de la Chişinău, care au cerut ambasadorului rus ca aceste acțiuni să înceteze și au reiterat necesitatea retragerii trupelor ruse din Republica Moldova și transformarea formatului de pacificare în unul civil cu mandat internațional.

Previous Next

XS
SM
MD
LG