Linkuri accesibilitate

Pilotul unui avion de patrulare american acuză forțele ruse de o manevră de interceptare neprofesională în spațiul aerian al Mării Negre


Pilotul unui avion de spionaj american aflat în patrulare de rutină deasupra Mării Negre a raportat că un avion de vânătoare rusesc a efectuat o interceptare „nesigură și neprofesională”, au informat miercuri doi oficiali de apărare din Statele Unite citați de Reuters. Vorbind sub condiția anonimatului, ei au spus că au fost multiple interacțiuni între cele două avioane, dintre care numai una a fost calificată drept nesigură.

Ulterior, ministerul rus al Apărării a afirmat că a trimis avioane de luptă Suhoi-24 pentru a intercepta un avion american ce se apropia de granița sa deasupra Mării Negre deoarece avioanele americane și-ar fi dezactivat transponderele, care sunt necesare pentru identificare, relatează agenția Reuters.

Incidentul s-a petrecut pe fundalul marilor manevre militare organizate de Rusia în regiunile de sud, sub denumirea de „Kavkaz 2016”.

XS
SM
MD
LG