Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Doua ambasade europene si o agentie europeana anunta astazi actiuni în Moldova, la Chișinău. Agentia Universitara a Francofoniei si Ministerul moldovean al educatiei lanseaîa un apel comun pentru dotarea laboratoarelor si imbunătăţirea conditiilor de cercetare in universitatile Moldovei care fac parte din reteaua francofoniei.

Ambasada României a finalizat prima etapa de acordare de asistenta tehnica si financiară pentru invațamîntul preşcolar din Moldova.

Ambasada Cehiei discuta la o conferinta de presa despre posibilitatile de cooperare moldo-cehe in domeniul medical.

La Academia de Știinte a Moldovei va avea loc o conferinta internationala consacrata celor 25 de ani de independenta a Republicii Moldovei.

Ministrul economiei Octavian Calmic se afla de astazi si pina simbata in China comunista.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:47 0:00
Link direct

Pe plan internaţional:

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov va discuta astazi la Moscova cu reprezentantul special al OSCE pentru Ucraina, Martin Sajdik.

Tot la Moscova, cei doi co preşedinti ai grupului Minsk al OSCE discută situatia din Nagorno-Karabach.

Macedonia îsi sarbatoreste 25 de ani de independenţă de Iugoslavia. Acum 25 de ani, 95,5% din populatia Macedoniei a votat pentru independenta ei, iar pe 25 septembrie Parlamentul de la Skopje a adoptat Declaratia de Independenta.

In Canada, la Toronto, începe Festivalul International al Filmului care va dura 10 zile.

Pe plan mondial este Ziua solidaritatii jurnalistilor. Solidaritate de care, se pare este nevoie acum mai mult ca niciodata, avind in vedere ofensiva regimurilor autoritare si totalitare impotriva presei independente si a jurnalistilor…

XS
SM
MD
LG