Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul Anticorupție.md


Invitata de astăzi este Anastasia Nani

„Reporterii portalului Anticoruptie.md, al Centrului de Investigații Jurnalistice, au discutat cu Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție, care s-a arătat nemulțumit de apariția în presă a procesului-verbal de audiere a lui Ilan Șor, în care acesta îl denunță pe Veaceslav Platon că ar fi beneficiat de credite impunătoare de la Banca de Economii. Omul legii bănuieşte că documentul a fost transmis presei de către cineva dintre avocaţi. În context el a mai spus că apărătorii de regulă nu sunt avertizați despre nedivulgarea datelor urmăririi penale, dar acest lucru s-ar putea întâmpla în viitor.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:19 0:00
Link direct

O anchetă a Centrului de Investigaţii Jurnalistice arată că locuitorii din două sate din raionul Strășeni riscă să piardă un proiect de opt milioane de lei, bani cu care urma să fie construit un apeduct. Licitația pentru selectarea firmei, care va face lucrările, a fost organizată deja de patru ori, fiind contestată de fiecare dată de mai mulți agenți economici. Aceștia nu sunt de acord că au fost descalificați pentru că au prețuri mai mici decât valoarea proiectului. La rândul lor, membrii grupului de achiziții spun că legea nu le permite participanților la licitație să scadă radical sumele indicate de proiectanți. Procesul ar putea fi tărăgănat și mai mult din cauza că, din luna mai, contestațiile sunt examinate în instanțele de judecată, după ce a intrat în vigoare o nouă lege cu privire la achizițiile publice.

Vă invităm să accesaţi şi rubrica Harta Corupţiei unde veţi găsi mai multe sesizări ale cetăţenilor privind neregulile la care au fost martori.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG