Linkuri accesibilitate

Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan hotărîți să restabilească deplin cooperarea bilaterală


Caricatură de Evgheni Olinik.

Declarații făcute cu prilejul unei întâlniri bilaterale în China, la Hangzhou, unde are loc summitul G20.

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său turc Recep Tayyip Erdogan s-au declarat hotărâți să continue procesul de normalizare a relațiilor bilaterale, după reconcilierea neașteptată din iunie care a urmat unei perioade de câteva luni de criză diplomatică. „Ne rămâne mult de făcut pentru a restabili pe deplin cooperarea în toate domeniile. Și vom vorbi despre asta astăzi", a spus Putin cu prilejul unei întâlniri bilaterale cu Erdogan din China, (Hangzhou) unde are loc summitul G20. „Turcia traversează o perioadă dificilă, luptă împotriva terorismului și se confruntă cu grave crime teroriste", a adăugat președintele rus, citat de agențiile internaționale.


Recep Tayyip Erdogan a declarat că ar trebui reluată cooperarea energetică între Moscova și Ankara, pe care cei doi lideri s-au pus de acord să o resusciteze în luna august, readucând pe agendă proiectul gazoductului Turkish Stream, înghețat în timpul crizei diplomatice.


Este cea de a doua întâlnire între Vladmir Putin și Recep Tayyip Erdogan în mai puțin de o lună, după reconcilierea neașteptată care a avut loc în iunie. Atunci Erdogan și-a prezentat scuze pentru doborârea, anul trecut a unui avion de luptă rusesc de către apărarea turcă în zona graniței turco-siriene.

XS
SM
MD
LG