Linkuri accesibilitate

Președintele rus Vladimir Putin și premierul japonez Shinzo Abe au căzut de acord că trebuie continuate discuțiile privin statutul insulelor Kurile


Președintele rus Vladimir Putin și premierul japonez Shinzo Abe au căzut de acord că trebuie continuate discuțiile privin statutul celor patru insule Kurile, revendicate de Japonia, a declarat ministrul de externe Serghei Lavrov după întrevederea celor doi de la Vladivostok.

„Discuțiile vor fi reluate cu ocazia vizitei președintelui Putin în Japonia, programată pentru sfârșitul acestui an”a precizat Lavrov.

Pe de altă parte, întru=un interviu acordar vinery agenției Bloomberg, președintel rus a respins vineri ideea de a ceda Japoniei una dintre insulele Kurile în schimbul întăririi cooperării economice cu Tokyo. Relațiile dintre Moscova și Tokyo sunt tensionate din cauza unei dispute referitoare la patru insule din arhipelagul Kurilelor ocupate la sfârșitul celui de-al doilea război mondial de către fosta URSS și revendicare de către Japonia, ceea ce a împiedicat cele două țări să semneze un tratat de pace la încheierea războiului și până în prezent.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG