Linkuri accesibilitate

Invitatul de astazi este Tudor Iașcenco

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:17 0:00
Link direct

„Numărul de mâine al săptămânalului Cuvântul are trei teme principale: aniversarea celor 25 de ani de independență ai Republicii Moldova, Ziua Limbii Române și situația de la început de an din învățământul public din Orhei.

De la sărbătorile dedicate Zilei Independenței, ziarul publică un reportaj amplu din toate cele patru centre raionale situate în regiunea Orhei. Totodată, mai avem publicate două comentarii la acest subiect. De exemplu, Ion Cernei, menționează că „manifestările de sâmbăta trecută, mi s-au părut mai mult niște acțiuni de umilire a orașului Orhei, considerat la începutul anilor '90 leagănul renașterii naționale”. De ce jurnalistul a ajuns la această concluzie, cititorii vor afla din comentariul publicat în ziarul Cuvântul.

La Rezina, sărbătoarea dedicată acestei date, a fost percepută de populație în mod diferit. Autorul comentariului din Cuvântul, amintește de anii '88 - '92, când lumea asalta ziarul raional cu scrisori referitor la evenimentele ce se întâmplau în țară. Lumea era descătușată, dornică de a participa la acele evenimente. Astăzi, după 25 de ani, autorul articolului constată cu durere că oamenii care erau încrezuți în schimbările pentru care au optat atunci, precum libertatea de exprimare, de a munci și de a trăi civilizat într-o țară liberă, astăzi au rămas doar cu dezamăgiri.

Referitor la învățământul din regiunea Orhei, autorii unui ciclu de materiale la acest subiect, constată problemele cu care se confruntă astăzi instituțiile de educație. Jurnaliștii atrag atenția la situația precară din unele instituții, vorbesc despre noile necesități ale învățământului din teritoriu, dar și din țară.

Ziarul mai publică o investigație despre copiii care sunt obligați să muncească din greu și sunt exploatați prin muncă, iar statul care are menirea de a-i proteja, se face că nu vede problemele lor.”

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG