Linkuri accesibilitate

Orașul Soroca din R. Moldova este singura localitate din străinătate unde s-au înregistrat destui alegători ca să se poată deschidă o nouă secție de votare la alegerile parlamentare românești de la toamnă


Autoritatea electorală din România a spus că orașul Soroca din Republica Moldova este singura localitate din străinătate unde s-au înregistrat destui alegători ca să se poată deschidă o nouă secție de votare la alegerile parlamentare românești de la toamnă. La Soroca s-au înscris în Registrul electoral 115 cetățeni români cu drept de vot, se spune într-un comunicat citat de Agerpres. Tot acolo se spune că orașul Căușeni ar putea îndeplini curând condițiile pentru deschiderea unei secții de votare, acolo fiind înscriși deja 95 de alegători. România a schimbat recent condițiile pentru votul în străinătate, iar mulți membri ai diasporei se plâng că procedura de înscriere este mult prea complicată.
Până acum s-au înscris să voteze din străinătate puțin peste 7500 de români, majoritatea alegând votul prin corespondență.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG