Linkuri accesibilitate

Amnesty International Moldova califică drept o acţiune „abuzivă” și „neîntemeiată” folosirea gazelor lacrimogene de către poliţia moldoveană de Ziua Independenţei


Folosirea gazelor lacrimogene de către poliţia moldoveană de Ziua Independenţei a fost criticată, luni, de organizaţia Amnesty International Moldova ca fiind o acţiune „abuzivă” și „neîntemeiată”, îndreptată împotriva unor manifestanţi paşnici.

Forţele de ordine moldovene se justifică pentru folosirea gazelor lacrimogene, sâmbătă, de Ziua Independenţei, împotriva demonstranţilor anti-guvernamentali. Într-o declaraţie la Europa Liberă, Alexandru Pânzari, şeful Inspectoratului General de Poliţie, a spus că „Mulţimea a încercat să perecliteze desfăşurarea paradei prin pătrunderea forţată în zona restricţionată, a încercat să penetreze cordoanele poliţieneşti şi, în ciuda faptului că au fost preîntâmpinaţi că poliţia va aplica forţa, au încercat să deposedeze poliţiştii de bastoane, au aruncat cu ouă”. El mai spune că forţele de ordine au acţionat „gradual” şi au preîntâmpinat manifestanţii, desi nu ar fi fost obligate conform legilor ce reglementează aplicarea forţei în timpul unor demonstraţii.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG