Linkuri accesibilitate

Cel puțin 21 de oameni au fost uciși de un cutremur cu magnitudinea de 6,2 pe scara Richter care a lovit zona centrală a Italiei


După cutremurul din Amatrice, centrul Italiei, 24 august 2016

Cel puțin 21 de oameni au fost uciși de un cutremur cu magnitudinea de 6,2 pe scara Richter care a lovit zona centrală a Italiei. Cele mai afectate orașe sînt Accumoli, Amatrice, Posta și Arquata del Tronto. Se crede că mai mulți oameni se află sub dărâmăturile clădirilor, practic, nivelate în unele localități de cutremur și de replicile ce au urmat.

„Drumurile spre și din oraș sunt tăiate. Jumătate de oraș a fost distrusă”, a declarat Sergio Pirozzi, primarul din Amatrice, pentru televiziunea de stat RAI. „Sun oameni sub dărâmături… A fost o alunecare de teren și podul se poate prăbuși”, a mai spus primarul.

Serviciul protecție civilă din Italia a numit cutremurul drept unul „sever”. Au fost semnalate mai multe distrugeri și în satele din zona montană. „Avem informații despre prăbușiri și răniți”, a spus șeful serviciului, Fabrizio Curcio, pentru Rainews24.

Cutremurul, care s-a simţit și la Roma, a avut epicentrul în apropiere de l'Aquila, unde cu șapte ani în urmă o altă calamitate cu magnitudinea de 5,9 a ucis 309 oameni. Fabrizio Curcio a spus că ultimul cutremur este „comparabil” cu cel de acum șapte ani din l'Aquila ca intensitate, dar posibil va fi cu mai puține victime, întrucât zona respectivă este mai puțin populată.

La Amatrice
La Amatrice

XS
SM
MD
LG