Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei

La Chișinău, ministerul agriculturii va lansa campania socială „Produse autohtone pentru copiii Moldovei”.

Guvernul se reunește în ședință ordinară, înaintea vizitei de mâine a premierului român Dacian Cioloș. Chișinăul e în așteptarea și unei prime tranșe, în valoare de 60 de milioane de euro, dintr-un credit de 150 de milioane, promis de România.

Asociaţia Micului Business organizează o conferinţă de presă cu tema: „Bariere birocratice în calea micului business. Protestele în teritoriu iau amploare. Scrisoare deschisă Prim-ministrului cu privire la mediul de afaceri nefavorabil din ţară”.

Ministrul apărării, Anatol Şalaru, efectuează în perioada 23-24 august o vizită oficială în Ucraina, la invitaţia omologului său, Stepan Poltorak.

Din actualitatea internaţională:

Ucraina marchează 25 de ani de independență. La ceremoniile de la Kiev va fi prezent și președintele Ploniei, Andrzei Duda.

Vicepreședintele american Joe Biden își continuă turneul său diplomatic și astăzi se va afla în Turcia, la Ankara. Turcia cere Statelor Unite să-l extrădeze pe clericul Fethullah Gulen, acuzat că s-ar fi aflat în spatele eșuatei lovituri de stat din 15 iulie, în timp ce Washingtonul spune că pentru aceasta nu există suficiente dovezi.

Secretarul de stat american John Kerry va întreprinde o vizită de două zile în Arabia Saudită, după ce mai devreme s-a aflat în Kenia și Nigeria. La Jeddah, pe agenda discuțiilor figurează conflictul din Yemen și situația din Siria.

Cancelarul german Angela Merkel se va afla pentru două zile în Estonia, după care e așteptată în vizită în Cehia, la Praga.

XS
SM
MD
LG