Linkuri accesibilitate

România restabilește facilităţile fiscale pentru veteranii de război, soțiile acestora și persoanele persecutate politic


În România Ministerul Finanţelor Publice restabilește facilităţile fiscale acordate pana la 31 decembrie 2015 veteranilor de război, soțiilor acestora si persoanelor care au fost persecutate politic, transmit oficialii ministerului intr-un comunicat media, citat de site-ul Hotnews.ro. In cazul veteranilor si al văduvelor de război, ministerul propune scutirea integrala de la plata impozitelor pentru clădirile si terenurile deţinute in comun cu soții/soţiile acestora, precum si pentru un mijloc de transport, la alegere.
Pentru persoanele persecutate din motive politice si cele deportate in străinătate ori constituite din prizonieri si soții/soţiile acestora scutirile se acorda pentru locuinţa de domiciliu, terenul aferent acesteia si pentru un mijloc de transport, la alegere. Scutirile de impozit se vor aplica de la data intrării in vigoare a actului normativ. Potrivit sursei citate, autorităţile locale au obligaţia sa recalculeze impozitele datorate de persoanele ce fac obiectul modificării Codului Fiscal - soții/soţiile persoanelor mai sus menționate - pentru perioada cuprinsa intre 1 ianuarie 2016 si data intrării in vigoare a Ordonanței de Urgență.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG